slide

Waarom, hoe & wat

Waar staat en gaat K&A voor? En wat heeft u eraan?

 

K&A Profiel

K&A is een bedrijf met enthousiasme en bezieling. Met 40 vakmensen produceren wij kwalitatief hoogwaardige prefab houtskeletbouwelementen voor de bouwindustrie. Daarnaast zijn wij een bedrijf waar mensen ruimtes maken voor mensen. “Wij bouwen Goud van Hout en houden van ons vak”

Visie op hout, Visie op ruimte

Hout als bouwmateriaal is duurzaam, warm, gezellig, mooi en gezond. De geur, de kleur: hout spreekt alle zintuigen aan. En dat is juist de bedoeling: een ruimte creëren waar mensen zich prettig in voelen. Met hout zijn vele afmetingen en vormen mogelijk. Vanuit die visie op hout en ruimte bouwt K&A gebouwen en vertaalt K&A de ontwerpen van een architect naar duurzame ruimtes in houtskeletbouw.

Wij maken in houtskeletbouw zowel permanente als semi-permanente ruimtes. Dit zijn altijd ruimtes met een warme uitstraling.

Het 'waarom' van K&A

Oprichter Pieter Kroon begon K&A vanuit een idealisme. Opgegroeid in het houtbouwbedrijf van zijn vader en verliefd geworden op hout en de mogelijkheden ervan, begon hij in 1995 zijn eigen bedrijf: K&A Houtbouw. Zonder marktonderzoek maar vanuit een gedachte dat er altijd behoefte bestaat aan kwaliteit, begon Pieter Kroon, samen met zijn toenmalige compagnon, K&A Houtbouw. Met als belangrijke principe afspraak is afspraak en de wil om continu te willen verbeteren, maakt het K&A tot wat het vandaag de dag is: een houtbouw bedrijf, met eigen ontwerpafdeling, met eigen productie en met eigen montage teams die een kwalitatieve ruimte bouwen, op tijd en binnen budget.

Het 'hoe' van K&A

Het principe: afspraak = afspraak maken wij waar door het proces van ontwerp tot realisatie goed te beheersen. Wij beschikken over een eigen ontwerp-, productie- en montageafdeling. Voor het volgen van de status van projecten hebben wij eigen sofware laten ontwikkelen. Kenmerk van onze aanpak is totale ontzorging. Dat wil zeggen dat wij in hele nauwe samenspraak en samenwerking met onze opdrachtgevers alle aspecten van het bouwtraject doorlopen. Het bouwtraject is bij K&A van het plan tot realisatie en nazorg: Dit bestaat uit ontwerp, calculatie, vergunningsaanvraag, werkvoorbereiding, productie, bouwen/monteren, installeren, schilderen, afwerking en service. Cruciaal daarbij zijn de competenties van onze vakmensen. Wij selecteren onze medewerkers op basis van een sterk T-profiel, dat wil zeggen met veel dieptekennis. Dit vindt u terug in ons denken en doen, tijdens het realiseren van bouwprojecten.

Het 'wat' van K&A

Wij leveren op basis van vragen van klanten bijzonder ruimtes: bouwketen, strandpaviljoenen, vakantiewoningen, clubgebouwen, ouderenwoningen, ruimtes voor sportverenigingen en kantoren. Wat een architect bedenkt willen wij graag in houtskeletbouw realiseren. Daar waar nodig of gewenst voegen wij traditionele bouwelementen toe aan onze gebouwen.

Kwaliteit: van hout
Eigenaar Pieter Kroon begon in 1995 K&A Houtbouw vanuit het besef dat door het leveren van een kwaliteitsproduct, er een lange termijn relatie ontstaat met afnemers. Het is daarom belangrijk om het K&A portfolio continu een kwaliteitsimpuls te geven. Vandaag de dag heeft K&A een intern kwaliteitsprogramma, From Good 2 Great, ontleend aan de titel van een boek van Jim Collins. In het programma ligt stevige nadruk op het optimaliseren van processen om op die manier voorspelbaar te zijn, in tijd en in kosten. Belangrijkste processen van een bouwproject zijn: werkvoorbereiding, inkoop, productie en montage. Alle stappen worden continu geanalyseerd. Met als belangrijkste doel: het leveren van een kwaliteitsproduct, op tijd, binnen budget en met een zeer hoge klantwaardering.